Thursday, February 25, 2010

Teruk Betul..

my mom ngah dlm proses menyiapkan rumah idaman die.. almaklum kami ni org bandor.. baru nk bailk kg wat umah sendiri.. dh lame balik, tp xkesampaian lg nk buat rumah.. my mom nk dekat bersara ni la baru die nk siapkan umah tu.. yela umah kat kg kan, kalu wat skang sape yg nk duduk, kije nye di bando..

Alkesah nk dijadikan cite.. my mom dh siapkan a very good plan for the house.. the floor plan, budget plan and everything.. but not so well la, becoz she not an architect kan... then she hired local contractor.. ckp mmg kencang, macam sume tau, itu ini.. my mom yg xder expirence lgsg bout building a house, dengar jerla ckp die.. tu yg hired tu..

haih... menyesal x sudah.. after 80k dh abihkan.. rumah tu rasa nk dipecahkan balik.. mmg kene pecahkan balik siyal... a house... rumah yg nk dibina.. dh naik dinding atap.. tp xder sistem pempaipan.. giler b***gang betul kontraktor tu.. b***h!! makan duit haram betul... mmg ***i!!!.. aku bengang betul.. ko nk berak ko nk kencing ko nk mandi air sume kene g mane? yg ko b*** pergi sume ke longkang tu watpe b***ang??? umah square.. each site ada bilik air.. so ada 4 paip menghala ke luar ke longkang.. xke cacat uamh tu b****... s**l betul.. u need 80k to build, n u also need 80k tuk pecahkan balik.. giler..

korang nk kate aku racist ke x lantak korang la.. yg aku tau org k******* mmg cam tu... b***** tp buat2 pandai.. ko bukak kedai tinted, tp satu mende pun ko xtau cane nk tinted kete.. ko bukak workshop, tp padahal ko nk bukak tgk enjin pun xreti.. ko jadi kontraktor tp sbnrnye mcm b*** ko xreti nk buat rumah.. sume ko buat cincai.. siyal... yg tnggung consumer la..

guys.. this is the thing that i just learn.. mmg dh lmbt, dh kene baru tau.. klu nk buat rumah.. tgk.. pergi tgk!!.. offcourse my mom pergi tgk org tu wat keje.. tp die xtau ape yg di tgkkan tu.. my fault.. sbb xtau jgak pasal nk buat umah ni.. tp seriously my fault.. kami adik beradik... salah sbb xamik tau sal umah tu.. mak dh byk kali suh balik suh tgkkan umah tu.. what she mean is.. tgk org tu wat betul ke salah.. sorry.. i just do see ur point mase tu..

now we take it slow.. ingat duit ada sume leh settle cepat.. membazir duit sungguh... we looking for contractor.. the real contractor.. need to see their resume, their portfolio first.. walaupun umah kecik je.. tp bg kami itulah tempat kami nk berkumpul anak beranak...

2 comments:

noin said...

aduh kesiannye..
kurang asam gile org tuh! die igt die lesap kat dunie, kat akhirat die leh tlepas ke? grr..

gudluck ash, hope u'll find the correct person to handle it ok.

aSh said...

still looking.. susah nk percayakan org skang ni..