Thursday, February 25, 2010

Teruk Betul..

my mom ngah dlm proses menyiapkan rumah idaman die.. almaklum kami ni org bandor.. baru nk bailk kg wat umah sendiri.. dh lame balik, tp xkesampaian lg nk buat rumah.. my mom nk dekat bersara ni la baru die nk siapkan umah tu.. yela umah kat kg kan, kalu wat skang sape yg nk duduk, kije nye di bando..

Alkesah nk dijadikan cite.. my mom dh siapkan a very good plan for the house.. the floor plan, budget plan and everything.. but not so well la, becoz she not an architect kan... then she hired local contractor.. ckp mmg kencang, macam sume tau, itu ini.. my mom yg xder expirence lgsg bout building a house, dengar jerla ckp die.. tu yg hired tu..

haih... menyesal x sudah.. after 80k dh abihkan.. rumah tu rasa nk dipecahkan balik.. mmg kene pecahkan balik siyal... a house... rumah yg nk dibina.. dh naik dinding atap.. tp xder sistem pempaipan.. giler b***gang betul kontraktor tu.. b***h!! makan duit haram betul... mmg ***i!!!.. aku bengang betul.. ko nk berak ko nk kencing ko nk mandi air sume kene g mane? yg ko b*** pergi sume ke longkang tu watpe b***ang??? umah square.. each site ada bilik air.. so ada 4 paip menghala ke luar ke longkang.. xke cacat uamh tu b****... s**l betul.. u need 80k to build, n u also need 80k tuk pecahkan balik.. giler..

korang nk kate aku racist ke x lantak korang la.. yg aku tau org k******* mmg cam tu... b***** tp buat2 pandai.. ko bukak kedai tinted, tp satu mende pun ko xtau cane nk tinted kete.. ko bukak workshop, tp padahal ko nk bukak tgk enjin pun xreti.. ko jadi kontraktor tp sbnrnye mcm b*** ko xreti nk buat rumah.. sume ko buat cincai.. siyal... yg tnggung consumer la..

guys.. this is the thing that i just learn.. mmg dh lmbt, dh kene baru tau.. klu nk buat rumah.. tgk.. pergi tgk!!.. offcourse my mom pergi tgk org tu wat keje.. tp die xtau ape yg di tgkkan tu.. my fault.. sbb xtau jgak pasal nk buat umah ni.. tp seriously my fault.. kami adik beradik... salah sbb xamik tau sal umah tu.. mak dh byk kali suh balik suh tgkkan umah tu.. what she mean is.. tgk org tu wat betul ke salah.. sorry.. i just do see ur point mase tu..

now we take it slow.. ingat duit ada sume leh settle cepat.. membazir duit sungguh... we looking for contractor.. the real contractor.. need to see their resume, their portfolio first.. walaupun umah kecik je.. tp bg kami itulah tempat kami nk berkumpul anak beranak...

Sunday, February 21, 2010

How to set your Facebook URL?

How to set how to know yours ours Facebook URL. if your facebook profile show long address for example: http://www.facebook.com/profile.php?id=1350532341866&ref=mf.. mean that u dont have specific url for your facebook account yet.. so what u can do to get ur facebook account url is..

simply click here: http://www.facebook.com/username/. (not need to change the [username] to ur username, just leave it as username..)

there the facebook will give u some related username that u can choose. u can just pick one. and remember!! u can only choose once.. once u already pick u cannot change again after this.. maybe can.. i dono.. in different way maybe..

but for those who already set their username.. they cant see any but only showing what ur username that u already choose.. telling that "Your username has been set". so becareful what to choose for ur username.. afraid someday u will feel like to delete ut facebook account just becoz of the bad name..

so Good Luck

Friday, February 19, 2010

Percy Jackson & The Lightning Thief

Ape kebest sangat ke cite ni.. tgk review mmg the BOOM.. wa suke.. tp xtaula kan.. sesejak kene tipu ngn DR PARNASUS, aku xbrani nk riak suke xtentu pasal.. read of some review dulu then baru decide either nk g tgk ke x..

pegomen pertama
Dari segi efek 3G dan CGI,memang tak dinafikan tidak mengecewakan.Nampak banyak juga unsur-unsur dari cite Harry Potter yang diselitkan dalam filem ini.Antara yang paling ketara ialah kasut terbang si Percy Jackson dengan bola emas Quidittich si Harry Potter. Jalan cite agak mudah difahami.Standard filem-filem Disney.Namun begitu terdapat kelonggaran plot yang kalo diperbaiki boleh jadi sebest Lord of The Ring tapi kena tambah sejam lagi waktu tayangan. Penalaan muzik memang hancur.Haram jadah apa guna lagu Lady Gaga.Tak style la macam cite Transformers dan Angels & Demons. Sinematografi pun takde la seni sangat. Eh sesedap hati aku jer komen benda yang aku tak tahu kan?Hahaha... Bagi aku,cite nie tak sampai tahap wajib tonton la.Kalo korang minat cite Harry Potter,High School Musical,Camp Rock...pegi la tengok cite nie. Aku bagi 3 bintang dari 5 itupun sebab heroin dia boleh tahan mata cantik sampai tak sedar tercakap "Wow!"

pegomen kedua
Perjalanan filem ini tidak ubah seperti filem Harry Potter. Antara contoh yang dapat dilihat ialah hero lelaki yang diapit bersama sidekick lelaki dan perempuan dimana filem Harry Potter pun begitu dan juga perjalanan Jackson dari permulaan life dia sehingga mengentahui yang dia merupakan anak kepada dewa. Adventure ketiga – tiga remaja ini juga hampir sama dengan adventure Harry dan rakan – rakannya dalam filem Harry Potter dimana disetiap perhentian yang mereka singgah disitu mereka akan bertempur dengan raksasa atau makhluk jahat. Mungkin disebabkan pengalaman beliau mengarah filem Harry Potter yang menyebabkan perjalanan filem ini jadi sebegitu. Namun secara keseluruhannya cerita ini memang menarik untuk ditonton. Penggembaraan Jackson dan rakan – rakannya dalam melaksanakan misi dan ditambah pula mitos Greek yang bercampur dengan budaya moden masyarakat Amerika berjaya membuatkan penonton untuk tidak mengalihkan kepala walaupun sesaat. Dan semasa anda menonton filem ini nanti, anda mungkin tidak akan menyangka yang pintu masuk ke Neraka terletak di belakang Signboard Hollywood dan pintu ke Olympus berada di menara Empire State bukannya di Greek! Tapi itu lah fantasi yang cuba dibawa oleh pengarah filem ini bagi memastikan ia tidak bosan untuk ditonton. P/s: Sequal Filem ini bakal dikeluarkan pada tahun 2011 @ 2012 iaitu filem Percy Jackson & The Olympians: The Sea of Monster

Thursday, February 18, 2010

alamKU.net

dh xberapa baru website ni.. dh lame siap.. just now baru nk upkan.. here the snap shot of the website..

visit http://www.alamKu.net

Monday, February 8, 2010

KemMotivasi.com

one more.. new update on this. coming the 2nd version of the website. still desiging. here is the preload..



ur idea are most welcome. thank you