Saturday, January 16, 2010

Highway PLUS toll fare

susah payah cam cib*i aku cari toll fare/kadar tol, rupenye kat website dorang ada mende ni.. tp dorang xshow direct. yela, senang dorang later on nk naikkan update harga toll

Firstly, Kenal pasti ur vehicle class..
Class 0: Motorcycles, bicycles or vehicles with 2 or less wheels.
Class 1: Vehicles with 2 axles and 3 or 4 wheels excluding taxis
Class 2: Vehicles with 2 axles and 5 or 6 wheels excluding buses.
Class 3: Vehicles with 3 or more axles.
Class 4: Taxis
Class 5: Buses
p/s: klu xcaye click here: http://www.plus.com.my/index.php?id=vehicle_classes


then nk tau die nye toll fare again masuk website PLUS tu, kat atas ada hyperlink aka link tulis "TOLL FARE CALCULATOR". nnti ada kuar window dlm tu jugak warna ijau kuning. then korang masukkanla FROM and TO and VEHICLE CLASS nnti ada calculate for the fare. DAMN.. now i knw.. terasa cam cib*i sbb google xder org nk kasi rate.. yg ada pun just gtau jarak.. BODOH la kau...

cam aku nk fare dari sungai buluh ke simpang pulai and my vechile class 5 1.. so..

Normal Rates: RM 23.00
Off Peak Rates: RM 20.80
Off Peak Festive Rates: RM 18.80
Total Distance: KM 169

ni aku google: JARAK MASA 2 JAM 15 MIN kot dengan speed average 100km/h. OK JOM!
Jap.. minyak lak??? ar cib*i lagi.. xleh ke korang kasi full info..

2 comments:

chenta said...

sabar dude...skrg mane ade benda nk dpt dgn mudah..huhuhu

aSh said...

tula.. masing2 dh jenih berkira.. sume kedekut ilmu.. susah idop macam ni..