Tuesday, January 26, 2010

PakejPelajar.com


what u guys think bout the website.. leh kasi pendapat x? skang ni cam kaku gile nk wat website.. so dull.. no idea to design at all.. bleh x share korang nye tot.. u knw.. tell me ape yg kurang, ape yg perlu.. laju ke x...

check out the website here http://www.pakejpelajar.com

ur comment very much helpful.. thanks

updates:

Monday, January 25, 2010

GTalk Status Image on your Website / Blog / Friendster / Myspace



i have been waiting for this status icon from google.. awesome.. login to ur google account. then go to this link http://www.google.com/talk/service/badge/New

the link will show below image. change (if needed) ur name, do the setting and click "update badge". it will give u the code. copy and put it anywhere u like in ur site.



p/s: if ur office block the chat, just change the 'http://' to 'https://'

Saturday, January 16, 2010

Highway PLUS toll fare

susah payah cam cib*i aku cari toll fare/kadar tol, rupenye kat website dorang ada mende ni.. tp dorang xshow direct. yela, senang dorang later on nk naikkan update harga toll

Firstly, Kenal pasti ur vehicle class..
Class 0: Motorcycles, bicycles or vehicles with 2 or less wheels.
Class 1: Vehicles with 2 axles and 3 or 4 wheels excluding taxis
Class 2: Vehicles with 2 axles and 5 or 6 wheels excluding buses.
Class 3: Vehicles with 3 or more axles.
Class 4: Taxis
Class 5: Buses
p/s: klu xcaye click here: http://www.plus.com.my/index.php?id=vehicle_classes


then nk tau die nye toll fare again masuk website PLUS tu, kat atas ada hyperlink aka link tulis "TOLL FARE CALCULATOR". nnti ada kuar window dlm tu jugak warna ijau kuning. then korang masukkanla FROM and TO and VEHICLE CLASS nnti ada calculate for the fare. DAMN.. now i knw.. terasa cam cib*i sbb google xder org nk kasi rate.. yg ada pun just gtau jarak.. BODOH la kau...

cam aku nk fare dari sungai buluh ke simpang pulai and my vechile class 5 1.. so..

Normal Rates: RM 23.00
Off Peak Rates: RM 20.80
Off Peak Festive Rates: RM 18.80
Total Distance: KM 169

ni aku google: JARAK MASA 2 JAM 15 MIN kot dengan speed average 100km/h. OK JOM!
Jap.. minyak lak??? ar cib*i lagi.. xleh ke korang kasi full info..

Sunday, January 10, 2010

Haiya PizzaHut

Haiya... byk keje.. susah jadinyer... nk tuka alamat je babe.. alrite here is the situation..

register myself kt website pizza. sbb nk beli pizza hut online.. dh lame register. i dono hw dulu i register, but the address mmg salah... continue dgn ordering then checkout.. tup2 piza kol die ckp die dh sampai ada kt bwh buttttttt die kt the mall tu.. da*n.. alamat slh.. dh byk kali dh jd ni.. serabut tul.. dh kol suh tuka alamat pun xterupdate2.....

then ape lg.. call the pizza call center... rupe2nyer.. kalau almt kt website xsama ngn alamat yg kite nk delivery, kite xleh nk proceed ngn order online tu.. we hv to call them (1-300-88-2525) first ask them to update the address.. mmg tu process nyer.. we cannot update the address by ourselves.. wait a few minute dorang update the address, then only we can proceed ngn order online tu..

haih.. cm xbest je.. so for the first time klu register online, u really hv to call them first to set the address... the address actually attach to ur phone number.. so mase register nnti it will ask for ur number. use the same number yg bg td.. then walllah, the address coming appear cunly kt website tu, so blehla order online..

TAG: Alamat salah dalam website pizzahut. How to update address on pizzahut website? https://www.pizzahutonline.com.my/. Online order register problem.

Wednesday, January 6, 2010

Today's Work at Office

Hari ni ada training, n im one of the trainer. gile jadi bidan terjun.. hancus.. saje je ckp cepat.. so that user wont ask much.. but still they ask much.. T-T:...

to release the tension, we all (Ain, D, Thana) me'snap' picture kat atas tu.. yup atas.. the training conducted kat level 50..

cam bese pic yg ada cute of me je yg selected to be publish here.. huhu.. aih byk lak yg comei.. cam mane ni..








Biarla korang rasa aku xsecomei mane.. tp aku suke.. huhu.. o boi.. i look old in all these pic.. haih..