Monday, July 20, 2009

Lesen Kereta + Moto Murah

Mane nak cari.. sume mahal2 skang ni.. Market price skang average mesti 1200RM until 1600RM… gilos... mencekit.. tu area KL... tanye kat kuantan pun cam tu gak. Well my solution google.. Surf and surf.. looking for the cheapest price... hehe... luckily found this one.. Extravaganza Murah gile.. Mase mule surf dulu dlm bulan feb 2009… memang xcaye jupe this forum, die bleh bagi pakej buat lesen yang paling murah.. memang other people nye price xleh calen.. bayangkan mase tu total wat lesen Moto + kete (B2,D), harge market dlam 1000RM-1300RM tapi orang ni bleh bagi sampai 780RM!! Sarius xtipu..

The person in Charge En Burhan.. die ni mmg expert instructor… die pandai manage our time and schedule everything dari mase mule2 dengar ceramah, ujian, lesen L till sampai Lesen P.. Price yang die kasi mmg total price.. xder hidden cost.. unless u failed the test then u have to repeat and have to pay some more la kan.. the school, Institut Memandu SKEM. Anyone stay nearby Taman Melati or dekat terminal Gombak ni, en burhan leh kasi free delivery.

Alrite.. the story camni… my fren die nk amik lesen.. mmg dah lame nk amik.. awal thn aritu dh start survey and I found en burhan yg mmg leh kasi harga murah.. but then my fren ni ada prob so xleh nk amik lesen tu.. so after 5 month baru cam confident bleh amik lesen. So contact balik ngn en burhan ni hopefully harga dulu yg die kasi tu ada lg.. Unfortunately dh xder dah pakej harga 780RM.. seday.. but hey, he is really good man.. he still can give the cheapest price among the others.. 900RM for B2 and D.. ok la.. so last Saturday, meet up ngn en burhan.. We discuss bout the payment and the schedule…

We agreed... Total 900RM tu akan dibayar 3 kali... huhu each time 300RM… Jupe aritu we paid 300RM for the first installment and also as deposit... Then the schedule, since my fren ni stay kat kuantan.. So we try to squeeze everything in one time so that she don’t have to come over KL many time…
Day 1: So hari ni (isnin 20/7) Cik Is dh ada kat tmpt insitut tu.. tengah amik kelas undang2.. boleh je amik kelas undang2 tu semalam, ari ahad tp die malas.. :)
Day 2: then minggu depan hari sabtu pagi akan amik test computer, confirm lulus then terus amik bengkel 6 jam untuk moto
Day 3: Hari ahad, pulun untuk bengkel 6 jam untuk kereta plak, so that by Monday dah bleh dpt lesen L.. Yeay!!
Day 4&5: End of this month (July) will pay another 300RM, so pulun for the 8 hour kelas test bawak moto n kete.. (will be another weekend)
Day 6: End of next month (August) will pay another 300RM, ready for the JPJ Test and the P will be ready in 3 day.. Yeay.. the test will be only on wednesday

klu ada fulus lebih by next month bleh settle lesen… :D

saje tulis blog ni sbb nk promote en burhan.. service yang die kasih mmg tiptop.. nice person, ramah, n he really expert in this business.. klu sblum ni ada lesen then dh mati lame kes xrenew ke ape ke, try tanye die, insyaAllah die bleh tolong.. bleh bace more story kat forum ni CariGold. Tapi pakej 780RM tu mmg dh abih.. harge market dh naik.. so klu nk dpt kurang sikit dari harga pasaran bleh kontak en burhan (0122710443) ni, then mention my name insyaAllah leh dpt murah.. alrite..

.

No comments: