Monday, July 20, 2009

Family and Fren

2 minggu berturut2 tgk wayang.. mean the whole weekend kat KL.. adoi.. Abah dh tanye bile nk balik.. takut nk gtau abah.. lupe diri sungguh la ku ini.. minggu berganti minggu, bulan berganti bulan.. tahun berganti tahun.. bile nk balik kampong ni????

I really need to plan my holiday and my weekend.. I need to spare more time for my family and fren too.. Abah kat Perak, Mak kat Kelantan, Makcik kat Lumut, Makcik kat Selama, Rina kat Johor, Ina kat Raub… klu ada kete nk kene g cari wan.. tgk die cam mane.. abang pu pun kene tgk gak..

Wan dah semakin jauh.. mesti die ada merajuk ngn aku… Sorry… orang riak, lupe kamu… Sorry sangat… Orang sayang kat kamu… Hope ok2 je kat sane… Wan is my youngest brother… Feel different when him not around… I have done really bad thing on our last meet. He must be upset… I put fren first before him… he must be really disappointed…

Abang pu, my older brother.. he just move to Pahang.. cant remember the exact place.. I nvr call him when he got to move.. I dono why I didn’t called.. I keep delaying… damn me.. even thought it just a one call.. but it can bring something meaningful rite.. like always.. I know something but I just don’t do it..

Mom sick.. she had that chikungunya… and again the damn me.. I just take it easy… I don’t call.. I don’t sms… pls don’t come out with the credit issue or cost to call… coz I already have that family plan between mom n me.. so any call and sms to my mom is totally FREE… huh!!.. I love you mom.. nanti awal ogos org balik k.. I knw I already bought a flight ticket to KB on next august.. but she sick now.. why cant i buy another instantly since she sick now???!!! I DONO KNOW.. Im just stupid!!!

Abah… feel bad for him.. adik bongsu abah.. my Chu.. meninggal dunia exactly genap sebulan.. I know.. betapa sayang nye abah kat adik bongsu die.. kenduri arwah abah xsempat buat lagi.. now bother dengan isu sape nk jage anak makcik… since the husband bukan org yg bertanggungjawap, again my dad akan berusaha untuk take care of them… abah pun bukan larat sangat nk fikir and do all the action.. he tired.. but he have too.. and abah.. I knw u miss me.. im sorry coz keep u waiting for me to be home..

Makcik kat lumut lak.. adoi.. me and her quite close.. really close actually… she just have new baby early last month.. still I haven’t got a chance to see the new baby.. and a lot of thing happening with the family.. I nvr called to say hi… I just did not call… why???

Makcik and the whole family kat Selama… they all close with me.. I just lost my Chu.. the last time I meet her, die turun KL.. before that I dono how many month dh xjupe die… even mase hari nk kebumikan arwah pun aku xbalik… the problem sbb kete xder… its not a big issue.. I just can take the bus.. I dono why I just don’t do it.. why cant I just take the bus??? Why??? No use to feel regret… I love you.. sayang sangat kat Chu.. sayang xmemadai… I never there when she need me… she sick.. I knw she is sick.. tp aku abaikan je… xpernah kepala otak aku ni piker suh balik tgk die… I didn’t do it.. aku x balik kampong!!! I still have Mak Teh.. akak abah.. my another autie… die pun xbape sehat skang.. bile aku nk ada keinsafan balik jupe ngn die.. my cousin.. Adik wan, Angah ngn nadia.. dorang ni anak kepada Chu… yang abah perlu jaga dorang.. nadia baru je 3 thn.. kecik dari tu lg maybe.. im nt sure.. n paling seday n aku sayang adik wan.. he really close to her mom.. I cant imagine life die cam mane skang ni.. hope die ok ok je.. die the most reason aku should balik kg tgk die..

My fren.. Rina.. dah lame sangat xjupe die… we were close.. die xpenah lupe aku.. she kinda mature.. so any issue I just refer to her.. she is kind.. generous.. smart thinking.. good child.. she perfect… hope the best for her.. she keep asking me turun Johor jupe die.. naik je bus nanti sampai sane die amik.. hehe.. but I nvr did that.. xpernah sikit mase aku pun luang untuk die.. ape ntah lg kol or sms.. haram!! Langsung xder… tunggu die kol or sms dulu baru aku reply.. ill pick one weekend to meet u k.. please forgive me..

Ina pulak.. adoi.. kawn skul… kawan sejati.. we were so close mase kecik2 dulu… ske lepak ngn die.. she knw everything bout me.. die pun dh byk kali pesan turun g umah die… dh byk kali ulang alik lalu umah die kat raub tu.. tp xpernah menyinggah.. nanti2 la ek.. huhu

Hmm.. belum lg bercakap sal kawan2 yg lain.. sorry.. im not a good fren.. and Im not even try to be a good fren.. I dono how to change myself to be a good fren.. im sorry.. thanks for being my fren… Semoga Allah memberkati hidup kawan2 ku… Aku hanya mampu berdoa untuk sahabat2 ku, ibubapaku, adik beradik ku….

“Ya ALLAH ya Tuhanku, Aku memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya untuk kedua ibubapa ku, sedara2ku, adikberadikku, sahabat2ku dan juga diriku.. Amin Ya Rabbul Alamin..”

No comments: