Thursday, December 31, 2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus



plan to watch the movie tonite.. xder lak jual online for tonitenye movie... xperla.. sok pun sok la.. sok jumaat pg nye show.. amik ecombo baru 22.40RM (2 movie ticket + 2 drink + popcorn).. murah gile.. pagi mmg murah ek.. xpernah la plak..

serius totally never heard bout the movie.. cam xde promo lagsg.. tgk promo mmg awesome gile.. i like this kind of movie.. that why le.. thinking to watch Alvin and The Chipmunks 2.. tp dh terjupe cite ni terus cancel.. huhu

btw.. here is the trailer.. enjoy..


please dont ask me to review.. xreti.. kuar wayang je terus lupe ape yg ditgk nye td...


NOTA KAKI SELEPAS TAYANGAN: AMARAN KERAS!! CERITA INI NTAH PAPE

Wednesday, December 30, 2009

Problem installing Joomla 1.5.15

im installating Joomla 1.5.15 for my new project
seem give so much error.. the installation didnt run smoothly

on the first installtion i got this error

"
Notice: Undefined index: DBtype in /home/tricajus/public_html/daquarian-demo/installation/installer/models/model.php on line 764
Fatal error: Call to undefined method JException::getNullDate() in /home/tricajus/public_html/daquarian-demo/installation/installer/helper.php on line 290
"

so what i do is, on installation, there is one part that u have to change the table prefix from [ jos_ ] To [ bak_ ]...
after that, the installation of joomla is run smoothly..

the 2nd problem when i have problem to install the shopping cart.

the error comeout something like this
"JFolder::create: Could not create directory..."

the solution is to set the chmod = 777 for these folder

1. administrator
2. administrator/components
3. components (if u install the new component)
4. plugin (if u install the new plugin..)
5. tmp

full sollution u can read from here http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=470&t=252418

Tuesday, December 29, 2009

how to convert video from youtube to mp3, mp4, flv?

how to convert video from youtube to mp3, mp4, flv? bagaimana nk download video dari youtube dan convert ke mp3?

you love the song so much.. remix song, mix by DJ.. u want to play locally.. or burn into u cd or save in pendrive.. want to hear it in ur ipod... here the post to save your day.. hehe

well it doesnt have to be a video from youtube.. it can be from anywher. the website support any online video.. you can also convert ur own video by uploading...

here is this... http://www.2conv.com

Wednesday, December 16, 2009

KLWBC 2009


yuhu.. semalam telah berjaya meletihkan diri sendiri join Opening Caremony untuk program Kuala Lumpur World Marching Band 2009. untuk more info click here. http://www.klwmbc.com/

From office we took lrt and stop at klsentral then took monorail direct to Bukit Bintang. from there we walk to Pavillion. here is the cutest pic of me offcourse.. huhu

alah ada muke cik wani lak..

MachineShopMarine.com

the website is has been up. Starting i think last 2 3 month. Im still looking forward for the new design, but havent comeout with anything. click here to know more the website. http://www.machineshopmarine.com

still need to come out with new design


meanwhile, im trying to redesign kemmotivasi.com. trying working with wordpress. its new to me n need me to explore more on this cms. but the free download template for the wordpress is awesome altho so hard to find the rite one. check for the website here. http://www.kemmotivasi.com/v2

Thursday, December 10, 2009

Gua Panas

gua hati panas giler ngn mamat keling (sory aku bukan racist.).. cam sial... dah 2 kali cam ni.. DINASIHATKAN DISARANKAN jgn amik cosultant dari negara keling india mari punya.. cakap keling berbelit2.. suker menipu..

dorang ni mmg layak duk merempat.. org dah bagi keje xreti nk wat keje.. sial.. gile bapak bangang.. kate expert senior super project manager, technical sal laptop sendiri xreti nk setup. tu xperla.. aku x expect sume Staff IT tau mende ni.. Tp cam haram mende yg ko ngaku expert pun ko xleh nk wat.. mmg kene kencing betul...

memule datang (ye, ko tu pendatang!!) sume org ckp ko dengar, then ko try resolve.. lepas seminggu ni aku xckp abih ko dh sambung.. then ko xdgr langsung situasi masalah aku.. dasar keling.. cibai.. base keling ko sangat pekat. aku tau spoken ko very good.. ko saje buat ckp cam ada taik dlm mulut, sbb ko xtau ape yg ko nk kene ckapkan..

try not to serabut, but he make me sangat2 serabut..

Wednesday, December 9, 2009

Rihanna Russian Roulette

Take a Breathe, take a deal
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take the gun and count to three
You're sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

And you can see my heart.. beating
You can see it through my chest
I'm terrified, but I'm not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger.....

Say a prayer to yourself
He says close your eyes, sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he's here, means he's never lost

And you can see my heart.. beating
Now You can see it through my chest
That I'm terrified, but I'm not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger.....

As my life flashes before my eyes
I'm wondering if I will ever see another sunrise
So many won't get the chance to say goodbye
But it's to late to think of the value of my life

And you can see my heart.. beating
O You can see it through my chest
I'm terrified, but I'm not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger.....

Tuesday, December 8, 2009

AVATAR




Nak tengok citer Ni.. Tapi xder kawan/teman nk tengok... Sape nk teman kan??

Wednesday, December 2, 2009

How To Stop Internet Explorer Opening Office Documents In The Browser

By default, Internet Explorer opens Excel and Word files within the browser window. This can be annoying if you want to work with them in the real applications. To get IE to always open these files using the correct application:

click Start >> Control Panel >> Folder Options
click on the File Types tab
find the XLS file type in the list and click on it
click on the Advanced button
uncheck the “Browse in same window” option
click OK to close the Edit File Type dialog
find the DOC file type and repeat the above three steps
click OK to close the Folder Options dialog

p/s: this is the step in how to make the word or any ms document NOT to open inside the IE.

Saturday, November 28, 2009

Update of Teluk Senangin



this is me working on holiday. no matter wher i am.. just need to bring my pendrive. plug it in any machine and start the work.. awesome.. thinking of getting new pendrive with bigger storage..



n for the website.. not much changing on the design.. just adding new homestay (ohya, now people can get a house to stay with the whole family and cook on their own - got kitchen u knw).. add new photo.. put watermark on each photo... the owner seem very happy with the website.. its school holiday.. he got call everyday asking for the room.. wow.. mean extra $$ for me then..

Tuesday, November 24, 2009

Aku dah Gile

gile vavi siyal cam haram.. power giler.. pengsan aku cam ni.. gigit2 jari sambil hantok2 pale kat dinding.. aaarghhh!!




sape2 cepat la amik kete aku ni (sutera sportivo).. aku nk jual aku nk pakai yg baru.. saga blm SE tgh menanti aku tu...


Thursday, November 5, 2009

Anda Berani Ke?

sekali lg aku serah diri brani mati memperagakan menyumbangkan suare aku ni.. demi apekah aku berbuat demikian.. adalah untuk t-shirt yang xseberapa (yeay dpt ladi satu.. :D !!) atau pun untuk CD yang terisi dengan satu lagu jer..

haha kali ni lebih beruntung kerana bukan satu tp dapat 3 item skali gus.. aku tengah menunggu bilekan TM akan memperagakan muke aku kat website http://everyoneconnects.net.. sedikit semput sbb ada sesi latihan sebelum rakaman dibuat.. kali ni bukan satu tp ada 3 kamera yg gile sebok menangkap aksi aku menyanyi.. haha.. ohya.. aku xbrani nk perform sorang.. sudah pasti aku berteman.. D and Ain.. well the gentleman (Bhanu, Thana and Zack) masih lg tidak berani untuk bertaruh perform menyanyikan lagu tersebut..

for now aku lampirkan dulu muke aku yang berlagak kerana berjaya menewaskan memperoleh baju TM yang xseberapa ni (lawa giler baju tu, aku ske..!!) nantikan kemunculan videoklip kami nanti.. yeay



amoi cine yang kerek xnk bergambar ngn aku..ceit

Wednesday, November 4, 2009

Watch me singing guys

wuhuuuuuuuuuu, cant believe they gonna really publish this.. remember last time i post entry telling i had singging at TM lobby.. well here is the video.. haha.. awesome.. enjoy!!
try to upload the video but it didnt work, so i just paste the image get more info from here.. http://everyoneconnects.net. watch the video HERE okay.. hehe

Berjaya la masukkan video.. haha


im in this video also.. hehe

Monday, November 2, 2009

Mengapa Yahudi Bijak?

Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu “Mengapa Yahudi Bijak?”. Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman diHollywood dan sebagainya.

Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebab nya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri? Adakah bijak boleh dijana?
Seperti kilang pengeluaran?

Maka saya pon tergerak membuat tesis untuk Phd saya, disamping kebaikan untuk umat sejagat dan dapat hidup secara harmoni. Untuk pengetahuan anda tesis yang saya lakukan ini mengambil masa hampir lapan tahun, ini kerana untuk mengumpulkan data-data yang setepat mungkin.

Antara data-data yang saya kumpulkan ialah pemakanan, adat resam, ugama, persiapan awal untuk melahirkan zuriat dan sebagainya dan data data tadi saya cuba bandingkan dengan bangsa dan kaum kaum lain.

Marilah kita mulakan dengan persiapan awal melahirkan zuriat. Di Israel, setelah mengetahui yang sang ibu sedang mengandung, pertama kali saya perhatikan ialah, sang ibu akan sering menyanyi dan bermain piano dan si ibu dan bapa akan membeli buku metamatik dan menyelesaikan masalah metamatik bersama suami, saya sungguh hairan kerana teman saya yang mengandung sering membawa buku metamatik dan bertanya kepada saya beberapa soalan yang beliau tak dapat menyelesaikanya, oleh kerana saya memang minat tentang metamatik, tentu saja dengan senang saya bantu beliau. Saya bertanya kepada beliau, adakah ini untuk anak kamu? Beliau menjawab, “ia, ini untuk anak saya yang masih didalam kandungan, saya sedang melatih otak beliau, semuga ia menjadi genius apabila dewasa kelak” Perkara ini membuat saya tertarik untuk mengikut perkembangan beliau seterusnya. Berbalik kepada metamatik tadi, tanpa merasa jenoh beliau membuat latihan metamatik sehingga beliau melahirkan anak.

Seperkara lagi yang saya perhatikan ialah pemakanan beliau, sejak awal mengandung beliau gemar sekali memakan kacang badam dan korma bersama susu , dan untuk tengah hari makan utama beliau ialah roti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digaul dengan badam dan berbagai jenis kekacang, menurut beliau daging ikan sungguh baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yang tidak baik yang dapat merosakkan pengembangan dan penumbuhan otak anak didalam kandungan. menurut beliau ini adalah adat orang orang yahudi ketika mengandung dan ianya menjadi semacam kewajipan untuk ibu ibu yang sedang mengandung mengambil pil minyak ikan.

Ketika saya diundang untuk makan malam bersama orang orang Yahudi, perkara pertama yang saya perhatikan ialah menu mereka. Setiap undangan yg sama perhatikan ialah mereka gemar sekali memakan ikan (hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan, menurut mereka, campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama. Salad dan kacang adalah suatu kemestian, terutama badam.

Seperkara yang pelik ialah mereka akan memakan buah buahan dahulu sebelum memakan hidangan utama. Jangan terperanjat jika anda diundang kerumah Yahudi anda akan dihidangkan buah buahan dahulu. Menurut mereka, dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan, ini akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah.

Di Israel, merokok adalah taboo, apabila anda diundang makan dirumah Yahudi, jangan sekali kali merokok, dan tanpa malu mereka akan menyuruh anda keluar dari rumah mereka dam merokok diluar rumah mereka. Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembaCool. Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA.
Para perokok harap ambil perhatian. (Ironi nya, pemilik pengeluar rokok terbesar adalah …… tekalah sendiri..!)

Perhatian saya selanjutnya ialah melawati tadika mereka, Pemakanan anak anak tadi cukup dikawal, makanan awal ialah buah buahan bersama kacang badam, diikuti dengan menelan pil minyak ikan (code oil lever) Didalam pengamatan saya, kanak Yahudi sungguh bijak dan rata rata mereka memahami 3 bahasa iaitu Hebrew, Arab dan Inggeris dan sedari awal lagi mereka telah dilatih bermain piano dan violin, ini adalah suatu kewajipan. Menurut mereka bermain musik dan memahami nota notanya dapat meningkatkan lagi IQ kanak kanak dan sudah tentu bakal menjadikan budak itu bijak.

Ini menurut saintis Yahudi, gegaran musik dapat stimulate (semacam senaman untuk otak) maka itu terdapat ramai sekali genius musik terdiri dari kaum Yahudi.

Seterusnya ke darjah 1 hingga 6, anak anak Yahudi akan diajar metamatik berkonsepkan perniagaan dan pelajaran sains amatlah diberi keutamaan. Di dalam perhatian peribadi saya, perbandingan dengan anak anak di California, ianya jauh berbeza tentang IQ dan boleh saya katakan 6 tahun kebelakang!!!.
Segala pelajaran akan dengan mudah di tangkap oleh anak Yahudi. Selain dari pelajaran tadi sukan juga menjadi kewajipan bagi mereka dan sukan yg diberi keutamaan ialah memanah, menembak dan berlari, menurut teman saya ini, memanah dan menembak dapat melatih otak mem fokus sesuatu perkara disamping mempermudahkan persiapan untuk perhidmatan negara.

Selanjutnya pemerhatian saya menuju ke sekolah tinggi (menengah) disini murid murid ditekan dengan pelajaran mata sains dan mereka digalakkan mencipta produk, segala projek mereka walaupon kadangkala kelihatannya lucu dan mengarut, tetap diteliti dengan serius apatah lagi ianya berupa senjata, perubatan dan engineering, idea itu akan dibawa ke institute tinggi di Politeknik dan Universiti.

Satu lagi yg di beri keutamaan ialah fakulti perniagaan. Saya sungguh terperanjat melihat mereka begitu agresif dan seriusnya mereka tentang perniagaan. Diakhir tahun diuniversiti, para penuntut dibidang niaga dikehendaki melakukan projek dan memperaktik kanya dan anda hanya akan lulus jika kumpulan anda(10 pelajar setiap kumpulan) dapat keuntungan sebanyak $US1juta! Anda terperanjat? Itulah kenyataan, dengan rangkaian seluruh dunia dan ditaja sepenuhnya oleh syarikat milik Yahudi, maka tidak hairanlah mereka dapat menguasai ½ perniagaan didunia! Siapakah yg mencipta design Levis yg terkini? Ianya dicipta di Universiti Israel oleh fakulti bisnes dan fesyen.

Pernahkah anda melihat cara orang Yahudi melakukan ibadah mereka? Salah satu caranya ialah dengan menggoyangkan kepala mereka, menurut mereka ini dapat mengaktifkan otak mereka dan menambahkan oksijan dikepala, banyak ugama lain di Timur Tengah, seperti Islam juga ada menyuruh umatnya menunduk atau menggoyangkan kepala, ini guna dapat mensimulasikan otak kita supaya bertambah aktif. Lihat orang orang Jepun, mereka sering menunduk nundukkan kepala dan ianya sebagai adat. Ramai orang orang Jepun yg pandai? Adakah ianya sebagai kebetulan? Kegemaran mereka ialah sushi (ikan mentah). Adakah ini kebetulan? Fikirkanlah!

Berpusat di New York, Dewan perniagaan Yahudi bersedia membantu mereka yg berminat untuk melakukan bisnes (sudah tentu untuk Yahudi sahaja) jika mereka ada idea yg bernas, jawatan kuasa akan memberi pinjaman tanpa faedah dan pentadbir dari jawatan kuasa tadi akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan yg perniagaan mereka menurut landasan yg betul. Maka itu lahirlah Starbuck, Dell comptr, Cocacola, DKNY, Oracle, Perfileman di Hollywood, Levis, Dunkin Donut dan ada beratus kedai ternama dibawah naungan dewan perniagaan Yahudi di New York. Graduan Yahudi dari fakulti perubatan New York akan disarankan untuk mendaftar dipersatuan ini dan digalakkan memulakan klinik mereka sendiri dengan bantuan wang tanpa faedah, barulah saya tahu mengapa hospital di New York dan California sentiasa kekurangan doktor pakar.

Kesimpulanya, pada teori saya, melahirkan anak dan keturunan yg bijak boleh dilaksanakan dan tentunya bukan semalaman, ianya memerlukan masa, beberapa jenerasi mungkin? Persiapan awal adalah ketika sang ibu mengandung, galakkanlah siibu melakukan latihan metamatik yg mudah tetapi konsisten disamping mendengar musik klasik. Seterusnya ubahlah cara pemakanan, makanlah makanan yg elok dan berhasiat yg baik untuk otak, menghayati musik sejak kecil adalah baik sekali untuk penumbuhan otak kanak kanak, dengan bermain piano dan violin sudah tentu dapat melatih anak anak mencerdaskan otak mereka demikian juga sukan yg memerlukan konsetrasi yg tinggi, seperti memanah, bola keranjang, dart dan menembak.

Merokok menjanjikan jenerasi yg moron (goblok) dan sudah tentu genes bodoh akan mengikut ke jenerasi siperokok. Lawatan saya ke Singapore pada tahun
2005 amat memeranjatkan sekali, disini perokok seperti dianak tirikan dan begitu susah sekali untuk perokok dan anda tahu berapa harga sekotak rokok?
US$ 7 !!! ini bersamaan perbelanjaan sehari untuk makan anda!! Saya puji sekali sikap pemerintah Singapore dan menkjubkan sekali!!! dan seperti Israel ianya begitu taboo dan cara pentadbiran dan segi pembelajaran mereka hampir serupa dengan Israel, maka itu saya lihat banyak institusi pelajaran mereka bertaraf dunia walaupon hakikat nya negeri Singapore hanyalah sebuah pulau sebesar Manhattan!!

Anda mungkin muskil, benarkah merokok dapat melahirkan jenerasi goblok, saya telah menemui beberapa bukti menyokong teori ini. Lihat saja Indonesia, jika anda ke Jakarta, dimana saja anda berada, dari restoran, teater, kebun bunga hingga kemusium hidung anda akan segera terbau asak rokok! Dan harga rokok?
Cuma US$ .70cts !!! dan hasilnya? Dengan penduduknya berjumlah jutaan orang berapa banyak kah universiti terdapat disana? Hasil apakah yg dapat dibanggakan? Teknologi? Jauh sekali. Adakah mereka dapat berbahasa selain dari bahasa mereka sendiri? Mengapa mereka begitu sukar sekali menguasai bahasa Inggeris? Ditangga berapakah kedudukan mereka di pertandingan metamatik sedunia? Adakah ini bukan akibat merokok? Anda fikirlah sendiri.

Di tesis saya ini, saya tidak akan menimbulkan soal ugama atau bangsa, adakah Yahudi itu zalim sehingga diusir dari semenjak zaman Paraoh hingga ke Hitler, bagi saya itu isu politik dan survival, yg ingin saya ketengahkan ialah, mampu kah kita dapat melahirkan jenerasi yg bijak seperti Yahudi?
Jawabanya ialah mungkin dan tidak mustahil dan ianya memerlukan perubahan, dari segi pemakanan dan cara mendididik anak dan saya kira hanya memerlukan
3 jenerasi sahaja. Ini dapat saya lihat sendiri tentang cucu saya, ini setelah saya mengajar anak saya melalui program yg telah saya nyatakan diatas tadi, pada umur 9 tahun (cucu saya) dia dapat menulis esay sepanjang
5 mukasurat penuh. Esay nya hanyalah mengenai Mengapa saya gemarkan tomato!

Selamat sejahtera dan semuga kita dapat melahirkan manusia yg bijak dan bersifat mulia untuk kebaikan manusia sejagat tanpa mengenal batasan bangsa.

Aku paste sini supaya aku xlupe.. klu aku lupe ade gak tempat aku nk rujuk...

Thursday, October 29, 2009

Sesi Perabih Duit!!

Hari ni saje nk menghabiskan.. wa tensen.. sangat tensen.. sebagai pelepas kite perabihkan duit.. Sape suh xjadi g Sandakan..

Turun lunch awal arini.. g mkn kat kedai mamak kat lrt kerinchi.. "thoib".. whatever the name of it.. pastu dh abih mkan.. saje je singgah lak kat san fransisco coffee kt dlm TM ni.. mkn donut yg sangat besar.. kongsi 3 org ngn Thana and Dee... kunyah cepat telan..

turun plak bawah kat ground floor singgah kat Secret Receipe plak.. argh xkire.. nk gak.. so order ice blended chocolate.. lame gak menungu.. time lunch kan.. xperla.. saje je nk melepakkan diri.. While waiting, D is using me and thana for her new hp camera model.. lucky for her we didnt charges her anything..


and the dessert is here..

then nk naik ke lift atas tu.. saje g serah diri g kat booth tm.. ada sesi karaoke.. wa terjah je.. xkire.. dpt free t-shirt tu.. y not.. Lagu Through My Window song by Bunkface. Singing by me and only D.. thana wont dare take this challenge.. huhu

dah abih sessi meserabutkan diri.. tensen wa xabih lg.. nk g sandakan... :((.. sampai hati hny wat by cam ni...

here welcome for the actor & actress...

Sebelum mulenye sesi perabisan duit!!

Suatu ketika semasa di san fransisco

New project member - Dee

and the macho Man - Thana


Hasil dari nyanyian yang xseberapa. mujur ada backup singer.. klu muke aku kuar dlm videoklip dorang mmg bertuah giler.. huhu

Wednesday, October 28, 2009

Hitz.fm online

Website: www.hitz.fm



the code


<embed name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" type="application/x-mplayer2" showstatusbar="1" enablecontextmenu="false" autostart="true" transparentstart="1" loop="0" controller="true" filename="mms://rs5.radiostreamer.com/AMP_HITZ" height="80" width="320"></embed>

Friday, October 23, 2009

Kete dah siap.. :)

Kete dah siap...

nak ckp beribu kali.. suker giler..

kete dah siap..

yeay yeay yeay..

setelah menunggu selama 4 bulan.. setelah digertak abang deros (huhu).. barulah cine workshop tu call aku dan bgtau aku

kete dah siap...

best nyeeeeeeeeeeeeeeeee...unfortunately stok untuk spoiler depan kete tu xder.. skali lagi sial untuk NAZA. so for the solution cine workshop tu just pay me cash untuk spoiler tu.. pasti nampak bogel kete tu. dan pastinye tiada beze kete sportivo tu dengan kete sutera yg lain..

pape pun aku bersyukur Alhamdullillah

kete dah siap


Bagaimanakah rupemu tanpa spoilermu itu..


hmm.. tetibe je.. tingat accident tu.. trauma.. sgt.. takut.. tp aku tau.. klu aku pegang je kete tu, mesti aku boleh lupe sal trauma tu.. mesti aku jd gile balik bawak kete laju2.. aku xnak dh bawak kete laju.. xnak... ya Allah tuhanku.. tolong hambamu ni ya Allah tuhanku.. jauhkan dari malapetaka..

Michael Jackson's THIS IS IT



Mari beramai-ramai saksikan Michael Jackson's THIS IS IT. Check out the trailer below here.

Outing #2

Yup.. second outing with my colleagues. we have working together for almost 5 month but we only went out 2 times.. consider as real outing la.. even tho it just a lunch break..

we rarely eat lunch together since the both indian colleagues like to eat at mamak, while me and ain only can have traditional lauk pauk. and we like to seat for tea.

today we have our lunch at Oldtown White Coffee near LRT bangsar. Bhanu just bought camera so let just him snap pic. i wont post all, but here is the best and cutest pic of me.. hehe

Im not superb cutela..

Senangin Bay / Teluk Senangin Perak Malaysia

Complete the website last 2 day.. it takes only one day to complete everything. all i do is comeout with new design for the website. the design actually taken from http://www.templateworld.com/. i more prefer to use template for my website than designing on my own. im not really a good designer. but still i can ammend..

here is the snap before and after the redesigning the whole website

Before


After


Synopsis of the website:
Senangin Bay or known as "Teluk Senangin" in Malay is the one of the new developing tourist’s destination and a great place for a daytrip or picnic in Manjung, Perak. Senangin Bay are not too far and not too difficult to reach, it only takes about 20 km or 30 minutes from Lumut, Perak .Senangin Bay has a beach which offers a beautiful views of Pangkor Island on the left hand and a look of Straits of Malacca. The beach is a few kilometers long stretch of white sand and blue water. The sunsets at there are so magic. Senangin Bay also has so many ‘Remis’ and ‘Kepah’ (a kind of sea food) at there which makes this bay more famous. It also has some small village fisherman.

readmore here http://www.teluksenangin.com

and the reward for this project.. jeng jeng jeng..


in my dream jerla.. xder nyer nk dpt ni.. seday tul

Thursday, October 22, 2009

Diistiharkan 16 Sept adalah Cuti Umum

16 Sept. Hari Malaysia cuti umum
Oleh HERMAN HAMID, NIZAM YATIM dan MOHD. ASRON MUSTAPHA
pengarang@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 19 Okt. - Mulai tahun depan, ulang tahun sambutan Hari Malaysia pada 16 September diisytiharkan sebagai cuti umum di seluruh negara.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan keputusan itu yang dibuat oleh Jemaah Menteri baru-baru ini bertujuan mengingati sejarah penubuhan Malaysia pada 16 September 1963.

Menurutnya, ini bermakna mulai 2010, rakyat akan merayakan dua hari kebangsaan secara berkembar iaitu Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia.

Tambah beliau, menerusi Hari Malaysia, kerajaan mahu suka duka rakyat di Sabah dan Sarawak selepas mereka membuat keputusan untuk menyertai Malaysia sejak 1963 turut dirasai penduduk di Semenanjung.

"Hari Merdeka pada 31 Ogos kekal diraikan bagi mengingati perjuangan mencapai kemerdekaan dengan pelbagai acara rasmi seperti perarakan untuk mengingati detik bersejarah itu.

"Hari Malaysia pula dirayakan dengan acara-acara bersifat mengerat perpaduan, persefahaman antara kaum, kejayaan dan pencapaian masyarakat dalam bidang sukan, sosiobudaya, dan kesenian bagi menyemarakkan semangat 1Malaysia," katanya.

Perdana Menteri berkata demikian ketika menjawab soalan lisan Datuk Dr. Marcus Majigoh (BN-Putatan) pada sidang Dewan Rakyat di sini hari ini.

Majigoh sebelum itu ingin mengetahui sejauh mana penerimaan rakyat ke atas seruan 'kita berdiri, kita berfikir dan bertindak sebagai bangsa Malaysia'.

Perdana Menteri menjawab soalan Majigoh itu serentak dengan 15 soalan Ahli Parlimen lain yang turut menyentuh isu serupa.

Dalam pada itu, Najib menambah, bagi meningkatkan lagi perhubungan antara Semenanjung, Sabah dan Sarawak, kekerapan penerbangan akan dipertingkatkan, pembinaan prasarana bakal diperbanyakkan dan isu kerakyatan akan diberi perhatian serius oleh kerajaan.

Dalam jawapan lisan itu juga, Najib mengambil kesempatan menerangkan bahawa gagasan 1Malaysia yang diperkenalkan beliau selepas dilantik sebagai Perdana Menteri telah menjadi gagasan yang digemari ramai khususnya generasi muda.

"Boleh dikatakan tahap pertama dalam pelaksanaan gagasan 1Malaysia telah mencapai matlamatnya. Sama-samalah kita berdoa semoga niat suci kerajaan untuk memupuk perpaduan tulen benar-benar berjaya," katanya.

Menjawab soalan tambahan Majigoh sama ada negara ini wajar mempunyai satu identiti bangsa seperti di Indonesia, Thailand dan Filipina, Najib menjelaskan, beliau bersetuju dengan pendapat tersebut.

Bagaimanapun, katanya, asas pembinaan negara sejak dari awal lagi berasaskan mengintegrasi dan bukannya mengasimilasi seperti yang berlaku di Indonesia, Thailand dan Filipina.

"Ini menunjukkan kepimpinan kita dari awal lagi bersifat terbuka dan inklusif kerana kerajaan melihat itulah jalan terbaik apabila kita dapat menampilkan suatu kekuatan berdasarkan bersatu dalam kepelbagaian.

"Tidak ada negara lain yang unik macam Malaysia. Kita berpegang kepada teras perlembagaan dan boleh menerima unsur-unsur yang berbeza sebagai budaya yang terkandung di bawah bumbung 1Malaysia," jelasnya.

Sementara itu, menjawab soalan Datuk Seri Abdul Hadi Awang (Pas-Marang) mengenai dasar Islam Hadhari, Perdana Menteri berkata, setiap dasar baru merupakan kesinambungan kepada dasar terdahulu dengan mendasari nilai menyokong usaha mencapai Wawasan 2020.

Menurut beliau, tidak mungkin sesuatu dasar yang digubal itu boleh berjaya dalam satu penggal kerana ia merupakan kesinambungan perjalanan yang panjang.



Wah.. sungguh xdisangka.. kerajaan baru nk amik iktibar dari tarikh tu.. kerajaan should appreciate more for this date.. iaitu hari pembentukan malaysia.. tarikh sabah dan sarawak join tanah melayu semenanjung untuk membentuk malaysia.. and yes off course.. singapore pun ada gak... tp dorang terlalu riak nk idop sendiri dibawah naungan amerika.. jaha*** la singapore.. tarikh dorang keluar dari malaysia pun patut diraikan kot.. jenuh malaysia skang penuh dengan cuti je..

well pape pun.. for me.. tarikh tu mmg patut diraikan.. sbb tarikh tu hari jadi aku.. hak hak.. terima kasih rakyat malaysia kerana meraikan ulang tahun aku.. klu dulu kerabat sabah dan negeri sabah yang setia meraikan bersama aku.. kali ni bertambah, seluruh malaysia meraikan..

Monday, October 19, 2009

Work on Weekend

well, i suppose go back to my hometown at perak since my fren having her wedding on sunday.. but i didnt go.. im so scare meeting with all my old fren.. they all doing great in life.. everyone hv something to proud off.. while me just a single gal with not so ok job.. im scare bout what others think bout me.. but for me, i just love myself and love what i do, even tho i always asking for more in my life..

so im 'no' to perak, again im into kuantan.. huhu.. love the place.. took bus at 6pm.. miss the openhouse of TM, damn!! (blame the vvip!! so shit - nk kasi makan tp lambat.. )exactly by 9.30pm reach kuantan.. its raining along the way.. and getting heavy when im reach at home.. gosh payung lak kecik.. basah seh!!.. xder mood nk makan besar dah!!

saturday.. again went to ECM - ZING the salon at Kuantan.. so sial la they all... i heard that ZING is the top salon at kuantan.. bullshit all that.. they nothing but liar.. my hair.. just after a week its already loose the color.. dont blame my hair.. i do it here at KL it take at least 4 month till all the color gone.. and it give the color result as soon they wash my hair..

and for my fren she colored with red color... after twice they color her hair, still not givin any result.. for all kuantanese!! dont even believe or give the word telling that ZING is the best... shit go to hell with that...!! i think is the same result for people doing the hair rebonding there.. they just do it and make people coming back and make customer pay more for their bad service.. we should BAN this SALON.. waste my saturday at their salon from morning till evening.. but for haircut at ZING, i think its OK.. at least for the lady name EVON.. just tell her what style u want for your hair and she do it...

for sunday.. well, we did nothing.. wake up so late since we have late nite activity (cant tell more bout this.. huhu)..thinking what to have for breakfst, but knw wont got anything.. so dcide to have lunch early... getting ready and and hey its already 2 noon.. damn so hungry.. 4 of us (me, is, yana and alang) went to TAJ near berjaya megamall.. have their best nasi briyani... quite okla.. cant say more coz im so hungry...

Exactly at 3pm went to megamall planned for a movie PAPADOM. great movie.. mmg best... great show... for those yang belum tgk.. do check out this movie.. really great and wont regret...

my story is quite tersasar from the post topic.. huhu.. actualy i did some formatting on alang laptops... its acer aspire 5050.. thank god i brought the windows and office cd, so that i can start my work right a way.. and for the reward... jeng jeng jeng..

Nasi Beriyani for 2 - Imej hanya gambaran, bukan ciri-ciri sebenar

+

Movie for 2 - 5 star for the movie.. keep it up Afdlin

+

One Ticket bus from kuantan to KL


P/S: nak format pc tu secara ikhlas sebenarnye.. yana lak beriya tanye brape..!! ash xleh nk wat pe la.. soriye alang.. pape pun thanks ya for everything.. huhu.. nanti ada pojek lagi.. kite share2 la ek.. :)

Dengar radio era di blog

Halu, wana share with u all.. dono this is legal or not.. hope it does.. otherwise.. im dead.. this is not a widget or maybe.. i did it since one of my client has request for this... no matter what i have to full fill her needs.. everthing has to be details..

its very simple.. but very tricky ways.. i dono what is the best way.. or there must be a better ways... but i just do my ways.. the way i know.. and i want to share it with u all.. ignore the tricajus website link.. i have to place the code in here since i have to put it online somewhere.. as u all guys know.. tricajus.biz is one of my project...

<iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.tricajus.biz/era_play.html"></iframe>

here is the example the result after u paste it in ur blog.. http://CeritaYana.blogspot.com.. i dowana put it here since i dont like any background music in my blog.. so serabut la.. for those who like to enjoys song while blogging, u guys can try this..

dont forget to give some credit by clicking any advertising link here in my blog.. thank you...

Friday, October 16, 2009

Terkini.. Updated

Tiba la masa untuk mencapubkan diri... huhu.. like to promoting myself.. not for sale ok.. just to showing..






hehe.. what do u think of the new hair? i love the color.. swesome.. make me look so young.. huhu

Thursday, October 15, 2009

Malaysia Calendar Year 2010

Kalendar Malaysia Tahun 2010

Marila merancang percutian anda.... Aku mmg suker bercuti berjalan2.. dengan airasia sumenyer pasti menjadi.. fuhyo.. kaw kaw neyr promote.. sile2

MALAYSIA CALENDAR YEAR 2010

JANUARY

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
      1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30 31      

FEBRUARY

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
         1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28      

MARCH

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
         1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31   

APRIL

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
            1 2 3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 

MAY

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
              1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
30 31            

JUNE

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30          

JULY

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31       

AUGUST

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
        1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31    

SEPTEMBER

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
           1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

OCTOBER

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
             1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31             

NOVEMBER

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30           

DECEMBER

SunMonTueWedThuFriSatSunMonTueWedThuFriSat
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31        

Wednesday, October 14, 2009

Cool YM Status Image on your Website / Blog / Friendster / Myspace

Tell your visitor that you're online by putting these cool icons on your website or on your blog. You can also add it on your social networking site like Friendster, Myspace, Facebook, Orkut etc. as long as it allows you to put HTML codes on it. Just follow the instructions provided.

1. Change YAHOO_ID_HERE with your Yahoo! Username.
2. Paste the code below the icon on your website / blog.




Enjoy... :)